Rivstart 2017

Det blev en hektisk tävlingsvecka 21-22 januari.

Planerat var att starta upp på Flyinge rf med Bimaal och FLM Strauss den 21 januari. Verdi skulle få vänta tills lite senare i vår, men så dök det upp en förfrågan från DUS Skåne om vi möjligen kunde ställa upp att ha en uppvisning med honom på det årligen kommande evenemanget DUS ungdomsdag 2017 som avhålls på Flyinge Kungsgård. Sagt och gjort. Bimaal och FLM Strauss till Flyinge rf, Granelundshallen den 21 och FLM Verdi till Flyinge Kungsgård den 22.16176770_10208383728326716_208350676_nBimaal & FLM Strauss på väg till Seriedressyren!

FLM Strauss var anmäld i en LB:2. Han skötte sig exmplariskt och efter ritten fick vi procenten 62.1 %. Det fattas fortfarande lite styrka i formen men överlag avspänd och lydig i programmet.

Bimaal var anmäld i en MsvB:2 som han utan problem dansade runt på nästan 69 %. De blev 2:a bara ett par tiondelar från ettan. En härlig start på nya året!

bild-22FLM Verdi på väg till Flyinge Kungsgård

På söndagen var det Verdis tur att bege sig iväg på ett nytt äventyr. En uppvisning på DUS Skånes Ungdomsdag 2017 stod på schemat. Då publiken mestadels bestod av ungdomar så hade jag valt musik därefter. Michael Jacksons Criminal och Bad. Tempo och takt passande till Verdi. Hur lyckat som helst. Verdi älskar verkligen dessa äventyr och var på sitt allra bästa humör på Flyinge. Jag hamnade ganska snabbt lite före musiken men rättade till det med ett par extra rörelser. Haha härliga Verdi som lägger upp tempot på bortaplan!

Efter uppvisningen så fick vi lite tid till några frågor angående arabhästen som dressyrhäst. och vilka planer vi har för kommande säsong.bild

Det var fantastiskt roligt att få vara med under den här dagen, ett stort evenemang helt uppbyggt på ideell verksamhet. Otroligt duktiga ungdomar som fyllde en hel dag med fantastiska uppvisningar, allt från fälttävlansclinic stafetter, kadrilj från Flyinge Kungsgård till dressyrclinic och fjordingstafett. En härlig uppvisning med körekipage bjöds det på där de tävlade i lag och även en underbart vacker voltigeuppvisning.ab8z8265En härlig bild från uppvisningen på FLM Verdi!                                                    www.jonsvingphoto.se

/:Eva     

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s