*Som en saga*

Vi har de sista veckorna fått uppleva delar av den glädjen man upplever när något blivit otroligt lyckat.

Många har ju följt OKS Bimaal under många år. Denna vita sagohäst som bländar i allt han gör. Framgång efter framgång har ha skördat medaljer med sin älskade soulmate Vicky.

DSC_6859

2006 föddes ett litet stoföl som fick heta Cengira. Hon är efter Girlan-Bey som skördat mängder med championat världen över och hans absoluta styrka är bla hans rörelser. Cengiras mor, Centaurea kom från en gedigen rad av championston och var uppfödd av Sven-Bertil Uhlén. 2009 visade vi Cengira på svenska riks. En härlig familjeföreställning blev det då lite otippat Viktorias storebror sprang in i defileringen. Här behövdes någon som kan springa. Cengira som mäter ponnymått är inte stor,men rör sig otroligt bra. 10-10-10 blev rörelsepoängen och tilldelades 42.33 poäng totalt.Cengira-7

Viktoria hade som mål att när Bimaal gått MsvB skulle hon visa honom på Grevagården och 2011så bestämdes att Cengira skulle få bli det stoet som ett val till Bimaal. Sagt och gjort så föddes 2012 ett litet underbarn till dessa två. Söt som socker och vad gällde rörelser fanns inget mer att önska.20140630-084328.jpg

Med Bimaal som pappa och Cengira som mamma har man lite att leva upp till. En gänglig unghäst som har tagit lite tid på sig, alla delarna ska hänga med de första åren och nu, 2017 har hon hittat sin förmåga och sin balans. Tanken var att låta henne gå LC och LB detta året. När ungponnykvalen till SM blev aktuella så hade vi sådan tur att duktiga och talangfulla Sigrid Eriksson stod utan ponny tillfälligt. Denna härliga 14 åring provred Cencessa och sedan var det bestämt. Cencessa & Sigrid skulle försöka kvala till Ungponny-SM. Kval rids över hela landet och endast 12 ponnyer i kategori C och D får rida finalen på SM. Som det ser ut just nu så ligger Cencessa med sina kvalprocent 76.9 bland de främsta i landet, och vi hoppas och håller alla tummar vi har att det räcker till finalen som går i Karlstad i mitten på Juni.IMG_5191Hela teamet önskar Sigge & Cessa lycka till och kommer följa varje steg fram till en final i Karlstad! Hon är ponny i sin storlek men en arabfröken ända ut i tåspetsarna och visar vägen för det arabiska fullblodet. Lilla fröken går i pappas hovspår. 😉

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s